Urbi et orbi

De kerstzegen vanuit Rome

NPO 2 - zaterdag 25 december om 12:00

© EPA/ Vatican Media
Of de paus zich laat zien op het Sint-Pietersplein of onverwachts binnenblijft, de zegen ‘urbi et orbi’ klinkt hoe dan ook, met commentaar van Wilfred Kemp. Die trekt aansluitend de stad in met operazangeres Francis van Broekhuizen.

Stroomt het Sint-Pietersplein vol met enthousiaste gelovigen of staat de paus er moederziel alleen voor? Er was veel onzekerheid in aanloop naar het ‘urbi et orbi’, maar volgens de laatste Italiaanse berichten keert de paus dit jaar terug naar het Sint-Pietersplein om daar zijn zegen over de stad en de wereld uit te spreken. 

Urbi et Orbi

Wat de kerkelijk leider betreft zijn sobere kerstbijeenkomsten helemaal geen bezwaar. De viering van de geboorte van Jezus wordt daarmee religieuzer en authentieker, zei hij vorig jaar.

Francis van Broekhuizen

Wilfred Kemp voorziet de pauselijke zegen van commentaar en is aansluitend te zien met Kerst in Rome. Daarin trekt hij met Francis van Broekhuizen door de Eeuwige Stad, langs plekken die veel voor de katholieke operazangeres hebben betekend, zoals het Pantheon. Daar zong ze als scholier al de Matthäus-Passion.

Meer over