Us

Lupita Nyong'o vecht met zichzelf in Us

Veronica - zaterdag 6 november om 20:00

© Universal Pictures
Us is de bloedstollende tweede film van Get Out-regisseur Jordan Peele.

Jordan Peele was vooral bekend als komiek toen hij in 2017 zijn eerste speelfilm regisseerde.

Us

Met de intelligente horrorfilm Get Out baarde hij meteen opzien: Peele won de Oscar voor beste scenario. Daarnaast waren er nominaties voor Peele als regisseur, voor hoofdrolspeler Daniel Kaluuya en in de categorie beste film.

De verwachtingen voor opvolger Us waren dan ook hooggespannen. Hoewel de film niet zo'n sensatie werd als zijn voorganger, lost Peele die verwachtingen zeker in.

Zijn verhaal over een gezin dat tijdens een vakantie te maken krijgt met hun sinistere dubbelgangers is beklemmend en doodeng. Dat is voor een groot deel te danken aan de acteurs die, met Lupita Nyong'o voorop, stuk voor stuk overtuigen in hun dubbelrol.

Zo is Us niet alleen bloedspannend. De film zet de kijker ook aan het denken, onder andere over de kloof tussen arm en rijk en over de angst voor 'de ander'.

Lupita Nyong'o

Lupita Nyong'o nam haar rol in Us behoorlijk serieus. Tussen de scènes door bleef ze zich gedragen als haar personage.

En dan niet de 'normale' Adelaide. Nee, Nyong'o bleef in character als haar sinistere dubbelganger Red, inclusief haar bijzondere manier van bewegen en praten.

De rest van de cast en de crew vonden dat niet altijd even prettig. Of eigenlijk vonden ze Lupita als Red gewoon doodeng.

Meer over