V For Vendetta

Natalie Portman komt in opstand in V For Vendetta

Paramount - dinsdag 28 februari om 20:30

© Turner
In de nabij toekomst heerst in Groot-Brittannië een totalitair regime. Niemand durft tegen dictator Sutler op te komen.

Dat is ook wel begrijpelijk. Adam Sutler (John Hurt) regeert met harde hand. Steeds perkt hij de vrijheid van het volk een beetje in.

V for Vendetta

Zogenaamd met een goede reden: terrorismebestrijding. Maar eigenlijk is het Sutler altijd om totale macht te doen geweest.

En die heeft hij nu ook. Mensen kunnen zich haast niet meer heugen dat hij niet aan de macht was.

Dat ze niet vrij zijn is vanzelfsprekend. Behalve voor V.

Deze mysterieuze gemaskerde held (Hugo Weaving) neemt het in zijn eentje tegen het regime op. Zijn doel: het systeem langzaam maar zeker aan het wankelen brengen.

Hij hoeft dat in V for Vendetta niet meer helemaal alleen te doen. Als V een jonge vrouw het leven redt, kan hij haar niet meer laten gaan: ze weet nu wie hij is, dat is te gevaarlijk.

Stukje bij beetje weet hij deze Evey (Natalie Portman) te overtuigen van Sutlers boosaardigheid. Tot ze besluit V te helpen in zijn strijd.

Hugo Weaving

Oorspronkelijk zou James Purefoy de rol van V spelen. De opnames van V for Vendetta waren al vier weken bezig toen Hugo Weaving de rol overnam.

Regisseur James McTeigue vond het zonde om de scènes met Purefoy weg te gooien. Hij liet Weaving de dialogen opnieuw inspreken en plakte die over de beelden van een gemaskerde Purefoy.

In een interview zei McTeigue over de twee V's: "Of ik het verschil zie? Ja. Of het publiek dat ook ziet? Dat betwijfel ik."

Meer over