Vacation

Ed Helms gaat zijn vader achterna

Veronica - zondag 30 mei om 22:20

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Ratpac-Dune Entertainment LLC / MKNS
Een vader neemt zijn gezin mee naar het prepark waar hij als kind ook al naartoe ging. Dat loopt behoorlijk uit de hand.

In National Lampoon's Vacation uit 1983 namen Clark Griswold (Chevy Chase) en zijn vrouw Ellen (Berverly D'Angelo) hun kids mee naar het pretpark Walley World.

Vacation

Ruim dertig jaar later is zoonlief Rusty (Ed Helms) volwassen. Hij heeft inmiddels een eigen gezin.

In Vacation besluit hij de Griswold-traditie voort te zetten. Samen met vrouw Debbie (Christina Applegate) neemt hij hun twee zoons mee naar Walley World.

Voor Rusty is die trip niet alleen maar jeugdsentiment. Hij wil de band met zijn zoons aanhalen en, als het even kan, zijn ingedutte huwelijk een impuls geven.

De autorit naar Walley World – dwars door het land naar Los Angeles – wordt al net zo'n chaos als de trip die de Griswolds in 1983 maakten.

Ed Helms

Ed Helms is niet de eerste acteur die Rusty Griswold speelt. In eerdere Vacation-films speelden Anthony Michael Hall, Ethan Embry en Johnny Galecki de rol al eens.

Zij kregen ook de hoofdrol in Vacation aangeboden, maar ze bedankten alle drie voor de eer. Daarna was ook Will Ferrell nog even in beeld als nieuwe Rusty.

Ook Jason Sudeikis en Adam Sandler werden nog genoemd. Uiteindelijk ging de rol dus naar Ed Helms.

 

 

Meer over