Valerian and the City of a Thousand Planets

Rihanna is een alien in Valerian and the City of a Thousand Planets

RTL 7 - woensdag 30 november om 20:29

Bizar ogende aliens, prachtige decors en een verhaal dat bijna te raar is om uit te leggen. Tel dat allemaal bij elkaar op en dan heb je Valerian and the City of a Thousand Planets.

In de jaren 90 maakte Luc Besson in een korte tijd drie cultfilms achter elkaar. In 1990 regisseerde hij NikitaVier jaar later volgde Léon. In 1997 maakte hij een megaklapper met sciencefictionavontuur The Fifth Element.

Valerian and the City of a Thousand Planets

Besson heeft het succes uit die periode nooit weten te evenaren, maar hij kan bij producenten nog steeds een potje breken. Niet voor niet wist hij 170 miljoen dollar los te peuteren om Valerian and the City of a Thousand Planets te maken.

Dat het wat mocht kosten is aan de film af te zien: alles ziet er prachtig uit en het ene special effect is nog overdonderender dan het andere. 

En dan is er ook nog het knotsgekke verhaal. Stripboekverfilming Valerian gaat over twee intergalactische agenten – Dane DeHaan als titelheld Valerian en fotomodel Cara Delevingne als Laureline – die samen het universum veilig moeten zien te houden.

In opdracht van de minister van Defensie (jazzlegende Herbie Hancock) gaan ze naar de intergalactische metropool Alpha. Daar stuiten ze op een hoop duistere zaakjes.

Rihanna

Wie goed oplet ziet in Valerian and the City of a Thousand Planets een hoop bekende gezichten in kleine rolletjes. Clive Owen heeft een rolletje als commandant en Ethan Hawke speelt een soort ruimtepooier.

Onze eigen Rutger Hauer speelt de president van de wereld. Maar de beroemdste van allemaal is toch wel Rihanna. De zangeres speelt een alien die continu van gedaante verandert.

Het enorme budget en al die bekende namen mochten niet baten: Valerian verdween al snel uit de bioscopen. Zonde!

Meer over