Vals

Holly Mae Brood vecht voor haar leven in film Vals

NPO 3 - zaterdag 30 oktober om 23:00

© filmdepot.nl/api
Een weekendje naar de Ardennen loopt voor een groepje vriendinnen uit op een nachtmerrie.

Vlak voor hun eindexamens gaan vier vriendinnen een weekendje naar de Ardennen. Ze brengen dat weekend door in een afgelegen landhuis.

Vals

Jongeren die een weekendje doorbrengen in een afgelegen landhuis. Dat is in films doorgaans vragen om problemen. En die krijgen de meiden in Vals dan ook. Al ziet het daar in het begin nog niet echt naar uit.

Kim (Romy Gevers), Abby (Abbey Hoes), Pippa (Olivia Lonsdale) en Feline (Holly Mae Brood) gaan naar de Ardennen om een weekendje te zuipen en te feesten. Als ze aankomen, begint het net te sneeuwen. In België ontmoeten ze drie Nederlandse jongens. Jeroen (Thijs Boermans), Daan (Niek Roozen) en Stijn (Shahine el Hamus) zijn ook wel in voor een feestje. Dat is allemaal hartstikke gezellig. Tot Feline ineens verdwenen is.

De anderen willen wel hulp halen, maar dat gaat niet: ze zijn inmiddels ingesneeuwd.

Mel Wallis de Vries

Vals is een verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Mel Wallis de Vries. Voor dat boek won ze in 2012 de Prijs van de Jonge Jury. De Vries is enorm populair onder lezende jongeren: na 2012 won ze die prijs met haar boeken nog zes keer.

Voordat Vals in de bioscoop verscheen, had het verhaal ook al de stap naar het theater gemaakt. In 2016 en 2017 toerde de 'thrillermusical' Vals langs de theaters.

Meer over