De opvolgers

Van automuseum naar safaripark in De Opvolgers

Sander Schimmelpenninck brengt een bezoek aan de familie Lips, bekend van Safaripark Beekse Bergen, Aviodrome en de Brabanthallen. Zoon en dochter werken al in de zaak. Kunnen ze het roer van vader Dirk overnemen?

Sander Schimmelpenninck zoekt Dirk Lips en zijn gezin op in deze aflevering van De opvolgers. Lips is geen onbekende naam in de Nederlandse zakenwereld. Safaripark Beekse Bergen, de Brabanthallen en Aviodrome vallen onder zijn bedrijf Libéma en dit is nog maar een kleine greep. Met ruim twintig parken en evenementenlocaties is het bedrijf dan ook een van de grootste vrijetijdsconcerns in Nederland.

Dirk jr. en Leen

Lips krijgt in de zaak al hulp van zoon Dirk junior en dochter Leen, maar zijn ze ook klaar om het roer van hun vader over te nemen? Voor de Brabantse ondernemer begon het allemaal met de overname van Autotron. In dit museum konden bezoekers de collectie antieke auto's van vader Max bekijken. Tegenwoordig biedt het terrein ruimte voor drukbezochte evenementen.

Kracht van ondernemen

Overzicht houden over 24 bedrijven, hoe doet Lips dat? Binnen zijn bedrijf durft hij veel uit handen te geven, vertelde de nuchtere Brabander vorig jaar aan Omroep Brabant: "Ze zien me alleen als er problemen zijn of zich nieuwe kansen aandienen. Verder moet je de mensen het vooral op hun eigen manier laten doen. Vertrouwen en de vrijheid geven. Het mag best een keer misgaan. De kracht van ondernemen is goede mensen aan je weten te binden." Hoewel Autotron het begin van zijn carrière betekende, heeft Lips weinig met auto's. Meer liefde heeft de ondernemer voor dieren: "Daar ligt echt mijn passie."

Meer lezen over Sander Schimmelpenninck en het nieuwe seizoen van De Opvolgers? Lees dan hier ons interview met hem

Meer over: