Van de wereld

Familie en vrienden herdenken Jelmer in slotaflevering Van de Wereld

NPO 3 - woensdag 24 april om 21:20

© Screenshot NLZIET
De laatste aflevering van de indrukwekkende reeks Van de Wereld herdenkt Jelmer. Hij overleed op 21-jarige leeftijd, nadat hij op een technofeest een xtc-pil had ingenomen. Vrienden en familieleden vertellen wie hij was en delen hun herinneringen.

De laatste aflevering van de reeks Van de Wereld vertelt het verhaal van de 21-jarige Jelmer. Als grote muziekliefhebber is Jelmer altijd achter de draaitafel te vinden. Een technofeest op het Amsterdam Dance Event krijgt voor hem en zijn vrienden een noodlottige afloop.

Van de Wereld

Na het innemen van xtc raakt Jelmer oververhit. De volgende ochtend krijgen zijn ouders het verschrikkelijke nieuws: Jelmer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De artsen doen wat ze kunnen, maar Jelmers conditie verbetert niet. Hij overlijdt diezelfde ochtend. “Dat is het ergste moment dat je kan bedenken”, vertelt zijn vader. Vrienden en familieleden denken terug aan de mooie en minder mooie herinneringen en vertellen over de laatste momenten die ze hebben gehad met Jelmer.

Meer over