Van Helsing

Hugh Jackman jaagt op klassieke monsters

Veronica - zaterdag 28 augustus om 22:10

© https://prensa.axn.es/pressweb/
Als titelheld Van Helsing jaagt Hugh Jackman op een bonte collectie klassieke monsters. Zo komt Frankenstein langs en heeft Van Helsing zijn handen vol aan Dracula en The Wolfman.

Vampierenjager Van Helsing (Hugh Jackman) opent de jacht op oppervampier Dracula. In Transsylvanië vindt de bloedzuigende griezel zijn bruiden. Zij hebben het gemunt op de familie van Anna Valerious (Kate Beckinsale).

Van Helsing

Anna's broer broer is gebeten door een weerwolf en Dracula is erg in hem geïnteresseerd. Haast is geboden: Dracula is van plan is om duizenden van zijn nakomelingen tot leven te wekken.

Samen met Anna en zijn sidekick Carl (David Wenham) vecht Van Helsing zich een weg langs allerhande duistere monsters. Nadat hij types als het monster van Frankenstein en Wolfman heeft verslagen staat hij eindelijk hij oog in oog met de ultieme vijand.

Lukt het Van Helsing, Anna en Carl om oppervampier Dracula te verslaan? Je ziet het in Van Helsing.

Tegenvaller

Van Helsing is een een hommage aan de horrorfilms van Universal Studios uit de jaren 30 en 40. Regisseur Stephen Sommers is een fan van dit genre: hij regisseerde The Mummy en The Mummy Returns.

Het was de bedoeling dat Van Helsing het begin zou zijn van een serie films waarin de titelheld het op zou nemen tegen iconische filmmonsters. Omdat de film slechte recensies kreeg en er maar weinig mensen op af kwamen, schrapte Universal dat plan al een paar dagen na de release.

Meer over