Van je familie moet je het hebben

Leonie ter Braak en Leo Alkemade van start met nieuwe quiz

SBS 6 - zondag 16 januari om 21:25

© William Rutten
Leonie ter Braak en Leo Alkemade bundelen hun krachten in Van Je Familie Moet Je Het Hebben, een quiz waarin alles draait om familie en vrienden van de kandidaten. Spelers kunnen alleen geld verdienen als ze raden hoeveel antwoorden hun naasten goed hadden.

Alles draait om verrassingen in Van Je Familie Moet Je Het Hebben, een kennisquiz die best weleens voor ruzies binnen gezinnen kan zorgen. De hoofdspeler wordt met een smoes naar de studio gelokt waar vijftien vrienden en familieleden klaarstaan.

Leonie ter Braak

Vooraf hebben zij dezelfde acht vragen beantwoord die presentatoren Leonie ter Braak en Leo Alkemade de speler voorschotelen. Bij elk verkeerd antwoord moet de kandidaat drie leden van zijn aanhang buitenspel zetten. Daarvoor moet hij of zij inschatten wie het antwoord waarschijnlijk ook niet goed had. Dat kan pijnlijke keuzes opleveren. Zeker als de weggestuurde mensen wél het goede antwoord gaven; dan kost het de speler geld. In de finale moet hij of zij helemaal alleen de prijzenpot zien te verzilveren.

Meer over