Van onschatbare waarde

Ronnie Tober verpatst cadeau in Van onschatbare waarde

NPO 1 - woensdag 15 september om 20:35

© https://pers.omroepmax.nl/beeldbank-max/
De in 2001 overleden multimiljonair Abraham van Leeuwen - ook bekend als Prince de Lignac - gaf Ronnie Tober ooit een zilveren bootje. Het is een miniatuur van het VOC-schip de Halve Maen. Zijn de experts in Van onschatbare waarde geïnteresseerd?

Zanger Ronnie Tober brengt in Van onschatbare waarde een bezoek aan Dionne Stax en de experts. Hij heeft een bootje van sterlingzilver, dat hij ooit van Abraham van Leeuwen kreeg na een optreden. Deze in 2001 overleden multimiljonair - ook bekend als Prince de Lignac - dook vroeger regelmatig op in de societyrubrieken.

Ronnie Tober

Het miniatuurbootje stelt de Halve Maen voor, het VOC-schip waarmee Henry Hudson in 1609 aankwam op de plek die later New York zou worden. Een stad waar Tober zestien jaar woonde. Dionne heeft wel een idee wat hij voor dit bijzondere kleinood kan vragen, maar is het verstandig om naar haar te luisteren? En Kees biedt drie boekjes aan. Ze zijn van de hand van de Zeeuwse kunstschilder en insectenkundige Johannes Goedaert. De interesse van de experts is meteen gewekt.

Meer over