Van onschatbare waarde

Is de Griekse god Ajax van onschatbare waarde?

NPO 1 - woensdag 1 september om 20:40

© MAX
Voor seizoen 5 van Van onschatbare waarde zijn er geschikte vervangers gevonden voor Ilse Daatselaar: antiek- en kunstkenner Bianca Frölich en haar vader, antiquair Ed Frölich. De experts onderhandelen als eerste over een buste van een Griekse god.

De experts van Van onschatbare waarde krijgen nieuwe concurrentie. Kunst- en antiekkenner Bianca Frölich neemt de plek in van Ilse Daatselaar in het vijfde seizoen, wederom gepresenteerd door Dionne Stax.

Ajax

Voor vader Ed Frölich is er een bescheidenere rol weggelegd. De antiquair uit Enschede valt een aantal keer in voor zijn dochter, omdat ze niet bij alle opnames aanwezig kon zijn. Hoewel ze vroeger vaak meekeek met haar vader, zit er verschil in hun manier van handelen. Terwijl Ed het liefst meteen een hele collectie koopt, vraagt Bianca zich eerst af in hoeverre een object bij haar klanten of haarzelf past. Hoeveel interesse heeft ze in de houten buste van de Griekse god Ajax, die in de eerste aflevering op de onderhandelingstafel verschijnt?

Meer over