Van onschatbare waarde

Margot heeft een unieke chocoladekan in Van Onschatbare Waarde

NPO 1 - dinsdag 3 oktober om 21:07

© Omroep MAX
Margot brengt een unieke chocoladekan van eierschaalporselein in. Zelf restaureert ze keramiek en porselein, zo kwam ze deze kan tegen. Ze betaalde er veel voor, in ongerestaureerde staat. Wat vinden de Van Onschatbare Waarde-experts ervan?

Margot is de eerste deelnemer van deze aflevering Van Onschatbare Waarde. Voor het bezoek aan Paleis Soestdijk, waar Dionne Stax haar opwacht, heeft ze zich in stemmig oranje gehuld. Haar inbreng is een unieke chocoladekan van eierschaalporselein. Een sierkan, want hij breekt als je er chocolademelk uit zou gieten, aldus Margot. Zelf restaureert ze keramiek en porselein, zo kwam ze deze kan tegen.

Van Onschatbare Waarde

In ongerestaureerde staat legde ze er een flink bedrag voor neer. Met het geld dat ze ervoor probeert te krijgen, wil Margot met haar gezin naar Australië, omdat haar twintigjarige zoon daar rondreist. De vraag is natuurlijk of de experts de kan dat wel waard vinden. Verder wordt een beeld, een sieraad en een schilderij met een Venetiaans stadsgezicht aangeboden.

Meer over