Van onschatbare waarde

Mysterieus mammoetbeen in Van onschatbare waarde

NPO 1 - woensdag 8 september om 20:35

© MAX
Loes komt in Van onschatbare waarde langs met een schimmig object: een kunstwerkje van mammoetbeen of walvisbot dat wellicht ooit een schaats is geweest. Ze hoopt dat het wat oplevert. Als verwoed wereldreiziger lokt er dan een trip naar Alaska.

Wereldreiziger Loes brengt een bewerkt stuk mammoetbeen naar Utrecht, waar Van onschatbare waarde dit seizoen de afleveringen opneemt. Het object, dat misschien ooit als schaats is gebruikt, zou ook van walvisbot kunnen zijn. Loes heeft het geërfd van haar broer.

Arnold Wegh

Een schimmig verhaal, maar expert Arnold Wegh kan mogelijk uitsluitsel geven. Hij heeft een geschiedenispassie en bezit een van Europa’s grootste antiekhandels. Klikt het goed met Loes? Beiden houden van reizen: Arnold bezoekt jaarlijks gemiddeld vierhonderd veilingen wereldwijd en zij popelt om met de opbrengst een trip te maken naar Alaska. Nu maar hopen dat Arnold of een van de andere kopers over de brug komt. Verder komt Manja langs met een bronzen beeld dat volgens haar onprettig is om te zien.

Meer over