Van onschatbare waarde

Stoel van Rietveld te koop in Van Onschatbare Waarde

NPO 1 - maandag 20 maart om 20:34

© Omroep MAX/Stijn Ghijsen
Joop heeft in deze aflevering van Van Onschatbare Waarde een kratstoel van ontwerper Gerrit Rietveld bij zich. Hij is benieuwd welke waarde het meubel heeft. De experts buigen zich ook over een jukebox van het klassieke merk Wurlitzer die Riza heeft meegenomen.

Eigenaren van bijzondere objecten kunnen in Van Onschatbare Waarde een flinke som geld binnenhalen als ze hun spullen aan experts weten te verkopen. Joop verwacht in deze aflevering veel van de kratstoel van ontwerper Gerrit Rietveld die hij bij zich heeft.

Stoel van Rietveld

Rietveld ontwierp de kratstoel tijdens de economische crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw. Het is letterlijk een stoel van houten kratten waarin goederen werden vervoerd. Na gebruik werd het hout meestal weggegooid, maar Rietveld vond dat zonde.

Van Onschatbare Waarde

Ook Riza heeft iets aan te bieden aan de experts: een jukebox van het klassieke merk Wurlitzer. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf ontwikkelde de eerste jukebox rond 1933, waarna het apparaat om zelfgekozen muziek af te spelen snel populair werd.

Meer over