Vanavond | Kijken naar The winner is...

 Vanavond is het zover. The Winner is... bereikt haar hoogtepunt met de grote finale.

De talentenshow begint vanavond met vier duels tussen de overgebleven acts. Presentator Beau van Erven Dorens (foto) tovert voor elk duel een kandidaat uit een glazen bol, die zelf mag kiezen tegen wie hij of zij strijdt. Er blijven vier acts over, die onderling uitmaken welke twee doorgaan naar de laatste deal.

Herinnering
Dan gaan de lijnen open voor de stemmers thuis en na Hart van Nederland volgt de uitslag. Nou ja, Beau biedt de finalisten eerst nog een ton aan. Als ze niet dealen, is de uitslag van de 101-koppige jury én de stemmers thuis bindend. Degene met de meeste stemmen gaat dan naar huis met één miljoen euro. De 'verliezer' staat met lege handen en moet het enkel doen met een mooie herinnering.

Concurrentie
De absolute favoriet is Desray. De blondine is geen groentje in het vak: in de jaren negentig was ze zangeres van de dancegroep 2 Brothers on the 4th floor. Maar om er uiteindelijk met één miljoen euro vandoor te gaan, moet ze wel eerst haar zeven concurrenten achter zich laten. De zusjes Marie Louise en Joyce, zanggroep CPG, scholiere Jackie, Joyce & Angela, 40-plusser Bryan B, Jill van Leeuwen en Thijs Poorterman zijn net zo fanatiek.

Hoogtepunt
Het is voor Beau van Erven Dorens en Jeroen van der Boom te hopen dat de kijkcijfers ook een hoogtepunt bereiken. Voordat de talentenjacht van start ging, zetten de programmamakers hoog in. Ze gingen ervan uit dat The Winner Is... elke week zo'n miljoen mensen zou boeien. Dit aantal werd alleen tijdens de eerste aflevering bereikt. Daarna kelderden de kijkcijfers drastisch.

De zinderende finale van The Winner is... is vanavond te zien bij SBS 6. Allemaal kijken! Doe het desnoods voor Jeroen en Beau...

 

 

 

Reageren