Varg Veum

De naam van deze serie klinkt alsof iemand niet goed is geworden, maar daar laten liefhebbers van detectives zich niet door afschrikken. De KRO brengt het alom gewaardeerde Varg Veum op de Nederlandse televisie. 

Varg Veum is een Noorse detective, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Gunnar Staalesen, waarvan er inmiddels negen zijn verfilmd. Hoofdkarakter Varg Veum (Trond Espen Seim) is een privédetective die absoluut geen onrecht duldt. Dat is mooi, maar de manier waarop hij zaken aanpakt, valt niet altijd even goed bij de handhavers van de wet.

Het Mes
In dit zevende deel werkt Veum niet langer als privédetective, maar heeft hij een vaste baan als leraar. Hij geniet van zijn rustige leventje en het samenwonen met zijn nieuwe vriendin. Dat verandert als zijn aartsvijand Kniven (het Mes) uit de gevangenis wordt vrijgelaten en op wraak zint. Kniven gaat op zoek naar iedereen die heeft bijgedragen aan zijn veroordeling voor de moord op een tienermeisje en hij slaat de ex-prvédetective niet over tijdens zijn zoektocht. De licht ontvlambare Veum zit al snel weer tot aan zijn nek in de moeilijkheden.

Varg Veum is een superspannende serie, met bloedstollende actiescènes, een intrigerende hoofdrolspeler en prachtige beelden van het altijd donkere, onheilspellende Bergen.

Meer over:

Reageren