Venom

De duistere kant van Tom Hardy in Venom

RTL 7 - donderdag 17 maart om 20:29

© Filmdepot
Na een aanvaring met een buitenaards wezen heeft een journalist ineens superkrachten. En een behoorlijk sadistische inborst.

De superheldenfilm is de laatste jaren immens populair. Allemaal leuk en aardig, maar die superhelden zijn allemaal zo braaf.

Venom

Marvel bracht daar met de films rond antiheld Deadpool al verandering in. De merc with a mouth is grofgebekt, grappig en gewelddadig.

Wel gebruikt hij zijn superkrachten om goed te doen. Of tenminste: om kwaad te bestrijden.

Venom tapt uit hetzelfde vaatje. Hoofdpersoon is onderzoeksjournalist Eddie Brock (Tom Hardy), typisch zo'n man met een hekel aan onrecht.

Hij ontdekt dat een hypermodern laboratorium enge dingen doet met buitenaardse wezens. Bij een bezoekje aan dat lab gaat het mis: een van de wezens verbindt zich aan Eddie.

Symbioot

Door de verbinding met de alien heeft Eddie ineens superkrachten. De sadistische inborst van Venom, want zo heet de buitenaardse symbioot, krijgt hij er gratis bij.

De journalist moet behoorlijk aan zijn nieuwe duistere kant wennen. Hij en de alien sluiten een compromis: Venom mag zijn bloeddorst botvieren, maar alleen op mensen die kwaad in de zin hebben.

Tom Hardy

Venom is niet de eerste film waar de zwart-witte symbioot in te zien is. In Spider-Man 3 was hij een van de vijanden van Spidey.

Het personage begon zijn carrière dan ook als schurk in de Spider-Man comics. Later groeide hij uit tot de antiheld die je in deze film ziet.

Tom Hardy accepteerde de hoofdrol omdat zijn zoontje fan is van Venom. Hardy junior kan zijn lol op: vanaf oktober 2021 is vervolg Venom: Let There Be Carnage te zien.

Meer over