Vera

Vera onderzoekt: was het een ongeluk of moord?

RTL 8 - vrijdag 8 juli om 20:28

© pressebilder.nrk.no/fotoweb
Een student ligt dood naast een faculteitsgebouw van de universiteit van Northumberland. Hij is van het dak gevallen. Was het een ongeluk of moord? Inspecteur Vera Stanhope heeft in deze aflevering van de gelijknamige reeks al snel meerdere verdachten op het oog.

Een veelbelovende student journalistiek is van het dak van een faculteitsgebouw gevallen. Inspecteur Vera Stanhope (Brenda Blethyn) gaat naar de universiteit van Northumberland om de dood van deze jongeman, Jamie Marshall (Fraser Wall), te onderzoeken. Was het een ongeluk of toch moord?

Vera

In deze aflevering van Vera duikt het titelpersonage in Jamies persoonlijke en academische leven om die vraag te beantwoorden. De omstandigheden waaronder het fatale incident plaatsvond zijn verdacht: er zijn geen getuigen en uit het onderzoek blijkt dat Jamie aardig wat vijanden had. Wie had er belang bij om Jamie voor altijd het zwijgen op te leggen? Stanhope moet een web van intriges en conflicten ontrafelen en voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen. (HH)

Meer over