Vera

Brenda Blethyn mag haar speurneus weer opzetten in Vera

RTL 8 - vrijdag 10 juni om 20:28

© ITV
Het onderzoek naar de dood van een 22-jarige vrouw leidt Vera in deze aflevering van de gelijknamige misdaadreeks naar een statig landhuis. Daar wordt de zaak een stuk ingewikkelder; er ligt namelijk een tweede stoffelijk overschot, van een onbekende man.

De 22-jarige Alex Gartside wordt in een afgelegen gebied doodgereden. De chauffeur rijdt door. Het onderzoek leidt Vera (Brenda Blethyn) naar een statig landhuis, waar ze tot haar verbazing een tweede stoffelijk overschot aantreft.

Vera

In eerste instantie is de identiteit van deze man onbekend, maar na enig speurwerk blijk het te gaan om Martin Neilson. Dat is bepaald geen frisse jongen: Neilson zat zelfs enige tijd in de gevangenis, al lijkt hij zijn leven te hebben gebeterd. Wat Martin en Alex met elkaar te maken hebben, is niet duidelijk, niet voor Martins buren en ook niet voor Alex' moeder (Kathryn Pogson). Voor de vele mottenvallen in de tuin is evenmin een verklaring. Een mooie zaak dus voor de doorgewinterde rechercheur om de tanden in te zetten. (HH)

Meer over