Vera

Populaire reeks Vera op herhaling

RTL 8 - vrijdag 7 januari om 20:28

© pressebilder.nrk.no/fotoweb
RTL 8 herhaalt de eerste afleveringen over de eigenzinnige hoofdinspecteur Vera Stanhope. In deze allereerste, uit 2011, onderzoekt ze de moord op een vijftienjarige jongen die gewurgd in bad is aangetroffen.

In deze aflevering is het aan de eigenzinnige Vera Stanhope, hoofdinspecteur van de politie in New Castle, om haar allereerste zaak op te lossen. En het is meteen een ingewikkelde. Ze moet zich namelijk samen met haar jonge assistent, sergeant Joe Ashworth, buigen over de dood van de pas vijftienjarige Luke Armstrong. De jongen werd gewurgd en in bad gelegd, te midden van bloemen en kaarsen. De vraag is dan ook: wat is hier gebeurd?

Mysterieuze moordzaken

Dit is al reden voor behoorlijk wat vraagtekens, maar het houdt hier niet bij op. De moeder van Luke vertelt de speurders dat een vriend van Luke, Tommy, een tijdje geleden verdronken is.

Kort daarna wordt ook nog een vrouw vermoord: lerares Lily Marsh. Ook zij werd gewurgd en haar lichaam werd daarna op het strand gelegd, omringd door bloemen. Er is duidelijk een verband tussen de moorden, maar welke? Dat vragen Vera en Joe zich af.

Meer over