Verborgen verleden

Voormalig D66-voorman Alexander Pechtold ontrafelt zijn familiegeheimen in Verborgen Verleden

NPO 2 - zaterdag 24 februari om 20:38

© NTR
Nadat Alexander Pechtold in 2018 zijn politieke carrière verliet, betrad hij de publieke sector. Vanwaar die maatschappelijke drang? De voormalig D66-voorman bekijkt in deze aflevering van Verborgen Verleden het militaire verleden van zijn betovergrootvader.

Nadat voormalig D66-voorman Alexander Pechtold in 2018 afscheid nam van zijn politieke carrière, betrad hij de publieke sector.

Alexander Pechtold

Sindsdien stuurt hij mede de renovatie van het Binnenhof aan, hij werd algemeen directeur bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nederlandse Loterij. Daarnaast deed hij nog een verrassend uitstapje: in 2021 was Pechtold discussieleider in een seizoen van het tv-programma De Achterkant van het Gelijk. Waar komt die drang vandaan om zich in te zetten voor de maatschappij?

Verborgen Verleden voert hem naar het centrum van Europa en naar het militaire verleden van zijn betovergrootvader. De stadsarchieven tonen een kleine wijziging van zijn achternaam in de loop van de tijd.

Wanneer is Verborgen Verleden op televisie te zien?

Verborgen Verleden is iedere zaterdag rond 20:35 uur te zien bij NTR op NPO2.

Meer over