Verborgen verleden

Hedy d’Ancona ontdekt haar familiegeschiedenis

NPO 2 - zaterdag 12 maart om 20:35

© NTR
Hedy d’Ancona zoekt in deze aflevering van Verborgen Verleden in de archieven naar informatie over haar Joodse vader. De 84-jarige oud-minister en feministe was pas zeven jaar toen hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog net uit een concentratiekamp overleed.

Hedy d'Ancona gaat in Verborgen Verleden op zoek naar de geschiedenis van haar Joodse vader, die net voor het einde van de Tweede Wereldoorlog overleed. Ze heeft hem bijna niet meegemaakt: Hedy was pas zeven toen hij op de terugweg uit een concentratiekamp bezweek aan een longontsteking.

Hedy d'Ancona

De inmiddels 84-jarige oud-minister van de Partij van de Arbeid en feministe van het eerste uur - ze was een van de oprichters van het maandblad Opzij - hoopt in de archieven meer over haar vader te weten te komen. Verder graaft ze dieper in haar familiegeschiedenis om informatie over het vooroorlogse leven van haar Joodse voorouders te zoeken. Ze stuit op de voor haar onbekende spinaziemoord en wil weten uit welk Zuid-Europees land ze de reis ondernamen naar Amsterdam.

Meer over