Verborgen verleden

Ilse Warringa duikt in haar interessante familiegeschiedenis in Verborgen Verleden

NPO 2 - zaterdag 3 februari om 20:38

© NTR
De Verborgen Verleden-zoektocht van actrice Ilse Warringa start in de plaats waar ze opgroeide: Dalfsen. Ze wil weten waar haar muzikaliteit, haar behoefte aan het vertellen van verhalen en het schaamtegevoel in haar familie vandaan komen.

“Het is toch raar dat we in schoolboeken leren welke ridders en koningen een rol speelden in het verleden, maar mijn familie ken ik maar tot twee generaties terug”, zegt actrice Ilse Warringa in Verborgen Verleden. De zoektocht naar haar familiegeschiedenis start dan ook in de plaats waar ze opgroeide: Dalfsen.

Ilse Warringa

Ze is warm en ruimdenkend opgevoed, maar Warringa ervaart ook een diepgeworteld gevoel van schaamte in de familie. Waar komt dat vandaan? Haar overgrootvader aan moederskant speelde een grote rol in het dorpje Wilsum. Er is zelfs een straat naar hem vernoemd. Verder terug in de familielijn komt een onecht kind voor. Is dat de bron van die schaamte? Of ligt die in de negentiende eeuw, toen haar voorvader Egbert Warringa een crime passionnel pleegde?

Wanneer is Verborgen Verleden op televisie te zien?

Verborgen Verleden is iedere zaterdag rond 20:35 uur te zien bij NTR op NPO2. Deze aflevering zie je op 3 februari 2024.

Meer over