Verborgen verleden

Simone Weimans opent nieuw seizoen Verborgen Verleden

NPO 2 - zaterdag 19 februari om 20:35

© NTR
De eerste bekende Nederlander die in het nieuwe seizoen van Verborgen Verleden gaat graven in haar familiegeschiedenis is Simone Weimans. Haar vader en moeder komen uit Suriname, en daar komt de NOS-presentator op het spoor van interessante voorouders.

De komende weken gaan weer acht bekende Nederlanders op expeditie in hun stamboom in een nieuw seizoen van Verborgen verleden. De eerste gast is Simone Weimans, presentator van het NOS Journaal en Met het oog op morgen. Voor haar wordt het niet alleen een reis door de tijd, maar ook de halve wereld over.

Simone Weimans

Weimans' ouders zijn beiden afkomstig uit Suriname en hebben elkaar pas in Nederland leren kennen. Het wordt haar eerste bezoek aan Suriname sinds het overlijden van haar vader. Weimans komt op het spoor van haar voorouders en ontdekt dat het mensen waren die de blik altijd op de toekomst hadden gericht. Haar interesse wordt gewekt door vier bijzondere vrouwen die al in vrijheid leefden toen de slavernij in Suriname nog moest worden afgeschaft.

Meer over