Verfijnde halve finale in The great British bake off

8 Augustus 2019 04:22 | kijktips | Door Televizier

© Channel 4
De vier overgebleven thuisbakkers gaan aan de slag met het thema 'patisserie' voor een plek in de finale. Ze maken madeleines, een Italiaanse chocoladetaart en 36 gebakjes die niet zouden misstaan in een Franse patisserie.

De vier overgebleven thuisbakkers zijn elkaar gewaagd in deze halve finale van The great British bake off. Om een plek in de finale te kunnen veroveren, duiken ze in de wereld van de patisserie. De kandidaten bakken eerst 24 madeleines, die volgens de strenge jury perfect moeten zijn.

Franse cakejes

Het beslag moet dus meteen goed zijn, zodat de Franse cakejes uiteindelijk hun bekende schelpvorm krijgen. De technische opdracht is er ook een om de vingers bij af te likken: een torta setteveli, een Italiaanse chocoladetaart met zeven lagen. Het spektakelstuk doet zijn naam weer eer aan: maar liefst 36 gebakjes die zo in een etalage van een Franse patisserie zouden kunnen staan. De doorgaans verfijnde gebakjes vallen deze halve finale alleen wat groter uit.

Valsspelen

De Britse fans van het bakprogramma zijn kritische kijkers. Zo waren ze het niet eens met de afvaller van vorige week en ook in deze aflevering gebeurde iets wat hen niet kon bekoren. Met hun scherpe blik zagen ze namelijk dat een kandidaat valsspeelde. Op het moment dat Sandi en Noel zeggen dat de tijd om is, mogen de bakkers hun werk in principe niet meer aanraken. Een kandidaat deed dat wel en maakte snel de decoratie van de chocoladetaart af. De Britse kijkers waren hier zo boos om, dat ze diegene geen finaleplek gunden. Sowieso hadden ze gehoopt dat deze thuisbakker al eerder zou vertrekken.

Meer over