Verliefd op Cuba

Susan Visser gaat naar Cuba

NPO 3 - zondag 8 augustus om 20:20

© filmdepot.nl/api
Een gescheiden vrouw gaat naar Cuba voor de bruiloft van haar dochter. Vindt ze zelf ook de liefde?

Verliefd op IbizaToscaanse bruiloft, Costa! Johan Nijenhuis heeft bijna een patent op de Nederlandse romcom in den vreemde. Verliefd op Cuba past ook mooi in dat rijtje.

Verliefd op Cuba

Loes (Susan Visser) is nog maar net gescheiden als ze hoort dat haar dochter Maartje (Abbey Hoes) op het punt staat te trouwen met een Cubaan. Loes, haar ex, diens nieuwe vriendin en Loes’ tienerzoon reizen af naar Havanna voor de bruiloft. 

Loes wil vooral deze in haar ogen heilloze verbintenis stoppen. Niemand rekende echter op de chaos en onverholen passie die dit bijzondere Caribische land in eenieder los schijnt te maken.

De plotlijnen zijn regelmatig kort door de bocht, maar effectief en de hoofdrollen zijn weggelegd voor vrouwen die acteren kunnen. Hoewel de wat subtielere humor in Verliefd op Cuba best werkt, geldt dat helaas niet voor alle val-, struikel- en andere slapstickmomenten.

Che Guevara

De Dominicaans-Nederlandse zanger Rolf Sanchez speelt in Verliefd op Cuba de rol van Carlos, de Cubaanse liefde van Maartje. In het script heette hij nog Che, naar de beroemde revolutionair Che Guevara.

Uiteindelijk moesten Johan Nijenhuis en scriptschrijver Anne-Louise Verboon die naam aanpassen. Anders kreeg Nijenhuis geen toestemming om op Cuba te filmen.

Meer over