Vertical Limit

Kan Chris O'Donnell zijn zus redden in Vertical Limit?

RTL 7 - zondag 18 december om 20:00

© Columbia /TriStar International Television
Een getraumatiseerde bergbeklimmer moet in de film Vertical Limit halsbrekende toeren uithalen om zijn zus te redden.

Zelfs voor ervaren klimmers zit een ongeluk in een klein hoekje. Kijk maar naar de openingsscène van Vertical Limit. En dat noodlottige ongeluk is nog niet eens de schuld van Royce Garrett (Stuart Wilson) zelf. Het zijn de onervaren klimmers boven hem die de problemen veroorzaken.

Vertical Limit

De gevolgen van dat onschuldige slippertje zijn enorm. Om zichzelf en zijn zus Annie (Robin Tunney) het leven te redden, moet Peter (Chris O'Donnell) het zekeringstouw waar vader Royce aan hangt lossnijden.

Na de traumatische dood van zijn vader is Peter gestopt met klimmen. Tegenwoordig is hij natuurfotograaf.

Annie is wel blijven klimmen. Ze is nog steeds boos op Peter dat hij het touw heeft doorgesneden.

In Vertical Limit komt Annie tijdens een beklimming van de levensgevaarlijke K2 in de problemen. Om zijn zus te redden, moet Peter al zijn oude angsten overwinnen.

Martin Campbell

Volgens ervaren klimmers klopt er geen snars van alle klimscènes in Vertical Limit. Voor wie niet al te veel weet van klimmen hoeft dat de pret niet te drukken.

Regisseur Martin Campbell (bekend van James Bondfilms GoldenEye en Casino Royale) weet namelijk wel hoe je een spannende film in elkaar draait. Zeker als hij daarvoor 75 miljoen dollar krijgt.

Ga er dus maar eens lekker voor zitten. Op het puntje van je stoel welteverstaan.

Meer over