Vet hard

Jack Wouterse als domme crimineel

RTL 7 - zaterdag 3 juli om 20:00

© http://www.rtl.nl
In Vet hard speelt acteur Jack Wouterse de domme crimineel Bennie. Hij heeft snel geld nodig om zo aan een nieuwe lever voor zijn zieke pleegvader te komen.

Regisseur Tim Oliehoek maakt met Vet hard een Nederlandse remake van de Deense actiekomedie Gamle mænd i nye biler. Die film kwam internationaal uit onder de titel Old Men in New Cars.

Vet hard

In Vet hard zien we acteur Jack Wouterse in de rol van Bennie, een domme crimineel die er alles voor over heeft om zijn zieke pleegvader te helpen.

Bennie en zijn pleegvader Johan (Jaak van Assche) overvielen ooit samen een juwelierszaak, maar dat ging behoorlijk mis.

Daardooe belandde Bennie in de cel. Nu hij vijf jaar later vrij is, blijkt dat Johan ernstig ziek.

Zo ziek zelfs, dat hij wel eens snel zou kunnen overlijden. Alleen een donorlever kan hem redden

Samen met Johans echte zoon Koen (Kurt Rogiers) gaat Bennie daarom op jacht naar geld om zo aan een illegale lever te komen. Een bankoverval lijkt de oplossing, maar natuurlijk loopt niets zoals gepland. 

Jack Wouterse

Naast Jack Wouters en GTST-acteur Kurt Rogiers trok regisseur Tim Oliehoek een aardig blik BN'ers open voor Vet hard. De meesten van hen hebben kleine rolletjes.

Zo is presentatrice Chazia Mourali te zien als verpleegster en speelt pornoster Kim Holland een stripper. Ook Cees Geel, Johnny de Mol en Sanne Wallis de Vries komen voorbij.

Ook geinig: filmjournalisten René Mioch en Jac. Goderie zijn te zien als Bennie met zijn auto tegen de bioscoop aanknalt. Hun collega Robbert Blokland speelt een gevangenisbewaarder.

Meer over