Veronica inside

VI is terug

Veronica - vrijdag 11 september om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
De vaste mannen zitten weer aan tafel om te praten over alles wat er in de voetbalwereld gebeurt. De Eredivisie start een dag later, dus er is voldoende gespreksstof voor een spetterende eerste aflevering.

3 dingen die je moet weten voor je Veronica Inside gaat kijken

De bal gaat weer rollen in de Eredivisie en dus zijn ook de mannen van Veronica inside weer terug. Geheel vanzelfsprekend is de herstart van het programma niet, want deze zomer zag het er lang naar uit dat het niet terug zou keren vanwege een enorm conflict tussen de drie. Een ultieme poging van Talpa-baas John de Mol zorgde er uiteindelijk voor dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp gewoon weer met elkaar aan tafel zitten.

Als vanouds

Ze bespreken als vanouds wat er in de voetbalwereld en daarbuiten gebeurt. In deze aflevering blikken ze natuurlijk ook vooruit op de eerste speelronde van de Eredivisie, die een dag later begint. Welke club is de grote favoriet voor de titel, en zijn er ploegen die zich zorgen moeten maken om degradatie?

De ruzie

De veelbesproken rel tussen de mannen ontstond na uitspraken van Derksen over rapper Akwasi. Door de ophef organiseerde Genee daarna een speciale thema-uitzending van VI, waarin over het onderwerp racisme werd gesproken. Van der Gijp en Derksen voelden zich verraden na die aflevering. “Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken”, zei Derksen destijds. De deur leek dus dichtgegooid door het tweetal, maar mede dankzij inspanningen van De Mol, die Derksen erop attendeerde dat hij gewoon een contract heeft, is VI weer terug.

Meer over