Heel Holland bakt

Heel Holland Bakt gaat van start!

In deze seizoensstart kiest de jury uit vijfhonderd kandidaten tien bakkers. Dat zijn veel taarten om te beoordelen voor Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Gelukkig krijgen ze hulp van oud-kandidaten.

Het duurde iets langer dan voorheen, maar het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt is terug. De start is deze keer in december, in plaats van september, dus dat vraagt om speciale thema-uitzendingen over de feestdagen. Zo bakken de kandidaten een adventskalender en zijn er recepten met champagne rond oud en nieuw.

Extra aflevering

Het seizoen begint met een extra aflevering waarin de jury tien bakkers kiest uit vijfhonderd kandidaten. Dat zijn veel taarten om te beoordelen voor Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Gelukkig krijgen ze hulp van oud-kandidaten. Janny: “Zelf alle vijfhonderd spektakelstukken proeven had ik nóóit gered. Ik was erna ook even klaar met alle zoetigheid.” Ook dit jaar bakken de thuisbakkers weer onder het toeziend oog van André van Duin.

Hans Spitsbaard

De winnaar van het vorig seizoen van Heel Holland bakt, Hans Spitsbaard, is een van de oud-kandidaten die meehelpen met jureren. “Het was heel apart deze keer niet te bakken, maar te beoordelen. Ik vond het soms best moeilijk. Ook al is een taart niet zo lekker, iemand heeft er wel op staan zwoegen. Dan wil je diegene niet afkraken.” Of dat lukt blijkt in deze eerste aflevering. Na een lange dag worden de tien thuisbakkers van dit seizoen gekozen. Zij zullen in de volgende aflevering de baktent betreden en de jury proberen te overtuigen dat ze de titel 'Beste thuisbakker van Nederland 2018' verdienen.

Meer over:

Reageren