Villa ramadan

Karim Amghar viert Ramadan door te praten en te koken met vijf bijzondere gasten

NPO 2 - woensdag 13 maart om 23:12

© Maartje Brockbernd
Presentator Karim Amghar ontvangt in Villa Ramadan vijf gasten voor wie de ramadan dit jaar extra bijzonder is. Ze praten en bereiden een maaltijd die ze na zonsondergang nuttigen. Amghar liep zelf ooit de marathon tijdens de vastenmaand.

Karim Amghar liep zelf een marathon tijdens de ramadan en weet dus hoe het is om iets speciaals te doen in deze periode. In Villa Ramadan ontvangt hij vijf gasten voor wie de vastenmaand dit jaar ook extra bijzonder is. Samen brengen ze een dag door in een villa en sluiten ze af met het bereiden van een maaltijd, die ze na zonsondergang nuttigen.

Karim Amghar

Amghar is docent, schrijft boeken over kansengelijkheid en presenteerde al meerdere televisieprogramma’s. En hij liep dus de marathon tijdens de ramadan, in zijn geboortestad Rotterdam. “Ik ben al vóór de ramadan met een lege maag gaan trainen, zonder gelletjes en ontbijtkoek. Nu het vasten is begonnen, eet ik om vier uur ‘s nachts. Héél veel pasta, yoghurt en water”, vertelde hij over zijn voorbereiding in het AD.

Meer over