Viva l'Umanità!

Vuist omhoog voor vluchtelingen in slotaflevering Viva l'Umanità!

NPO 2 - zondag 22 januari om 22:43

© EO
Het slot van Viva l'Umanità! volgt Europarlementariër Tineke Strik in haar strijd tegen mensenrechtenschending. De Europese Unie zegt zich solidair op te stellen naar vluchtelingen, maar in werkelijkheid kent het EU-beleid een schaduwzijde.

Binnen de Europese Unie zijn al jaren gesprekken gaande over een rechtvaardig asielbeleid, maar in de praktijk is de solidariteit ten opzichte van vluchtelingen vaak ver te zoeken. Daarom roept Tineke Strik op tot een betere naleving van de mensenrechten.

Tineke Strik

Als hoogleraar Burgerschap en Migratierecht en Europarlementariër voor GroenLinks kent Strik de schaduwkant van het vluchtelingenbeleid. De EU betaalt bijvoorbeeld Turkije om Syrische vluchtelingen binnen de grenzen te houden en schepen van de Libische kustwacht onderscheppen migranten en sturen ze terug.

In deze slotaflevering volgt Viva l’Umanità! Strik in haar strijd tegen deze mensenrechtenschendingen. Ze spreekt vluchtelingen die toch opvang in Europa hebben gevonden en hoort hun schrijnende verhalen.

Meer over