Voeding en ons brein

Janny van der Heijden leert meer over reuk- en smaakverlies in Voeding en Ons Brein

NPO 1 - vrijdag 24 februari om 15:19

© Omroep MAX
Janny van der Heijden onderzoekt in deze aflevering van Voeding en ons Brein hoe je toch lekker kunt eten als je reuk en smaak verminderd zijn. Ze volgt een kookworkshop voor mensen met deze klachten en komt erachter dat er nog genoeg mogelijkheden zijn.

Janny van der Heijden onderzoekt hoe je toch lekker kunt eten als je reuk en smaak verminderd zijn. Ze volgt een kookworkshop voor mensen met deze klachten en komt erachter dat er nog genoeg mogelijkheden zijn.

Reuk- en smaakverlies in Voeding en Ons Brein

In Nederland zijn er waarschijnlijk ruim 250.000 mensen die lijden aan een lichte of ernstige vorm van reuk- en smaakstoornissen. Het is ook een van de bekende symptomen van corona. De vereniging Reuksmaakstoornis.nl zette tijdens coronatijd een chef-kok in om mensen met deze klachten te laten ervaren dat lekker eten nog steeds mogelijk is. "De tong werkt nog wel. Je neus bepaalt voor 70 procent je smaakbepaling. Dan moet je het mondgevoel en je basissmaken er extra bij gaan betrekken”, legde voorzitter Kirsten Jaarsma uit aan EenVandaag.

Meer over