Voetbal: EK-kwalificatie: Griekenland - Nederland

Het Nederlands Elftal strijdt verder tegen Griekenland in EK-kwalificatiewedstrijd

NPO 1 - maandag 16 oktober om 20:29

© ANP / Maurice van Steen
Na de kraker tegen Frankrijk speelt Oranje uit tegen Griekenland, dat sinds november 2021 geen thuisduel meer heeft verloren. In september had Nederland geen kind aan de Grieken: in Eindhoven werd het 3-0.

Na de kraker tegen Frankrijk wacht Nederland de uitwedstrijd tegen Griekenland.

Griekenland - Nederland

Oranje trof de Zuid-Europeanen in september ook al. In Eindhoven werd het een makkelijke avond, de 3-0 eindstand was voor rust al bereikt. Toch is het oppassen geblazen in Athene: de ploeg heeft al bijna twee jaar geen thuiswedstrijd verloren; in november 2021 was Spanje met 0-1 te sterk. Toen was John van ’t Schip nog bondscoach van de Grieken, begin 2022 nam Gustavo Poyet die rol over.

De kracht van zijn ploeg ligt bij de defensie, met Konstantinos Tsimikas (Liverpool), Konstantinos Mavropanos (West Ham) en keeper Odysseas Vlachodimos (Nottingham Forest) als sterspelers. Bij Oranje ontbreken de geblesseerde Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Wanneer is Griekenland vs. Nederland op televisie te zien?

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Griekenland en Nederland is op maandag 16 oktober rond 20:45 uur te zien op NPO1. Dat betekent automatisch dat The Biohack Project komt vervallen.

Meer over