Voetbal international: sidekick in het zonnetje

Het leukste voetbalpraatprogramma van Nederland, Voetbal International, gaat vanavond weer van start.

Over het immer elkaar in de haren vliegende duo Peppi en Kokki (Johan Derksen en Wilfred Genee) is al zo veel geschreven, dus daarom zetten we nu maar eens sidekick René van der Gijp in de spotlights. Zijn leukste quotes een rijtje.

• Over Evander Sno van Ajax: "Van hem heb ik het gevoel dat hij op een roltrap loopt, hij beweegt wel maar hij gaat niet vooruit."

• Over trainers met overgewicht: "Als ik Ronald Koeman zo zie dan denk ik: je moet ook nog wel vijftien kilo afvallen voordat je weer op dat veld gaat staan. Een trainer moet er fris uitzien. Als je elke dag tussen fitte mensen staat waar je tegen zegt: 'Denk om je eten, denk om je drinken, pak je rust'. Dan moet je er zelf niet bijlopen met een buik alsof je twaalf centimeter ontsluiting hebt."

• Over Albert Luque bij Ajax: "Alleen al hoe ie er bij staat, het lijkt wel of ie aan zijn haren getrokken wordt van die bus naar dat veld. Zo blij als een kind als die man in dat zwarte pak affluit. Hè hè, onder de douche."

• En natuurlijk de immer terugkerende uitspraken: 'Ja, maar Johan...'; 'Ja, maar Wilfred...' en tegen Hans Kraaij jr.: 'Hans, Hansie, Hans...'

Reageren