Voetbal: TOTO KNVB-beker

PSV en Ajax nemen het wederom tegen elkaar op in strijd om de KNVB Beker

STAR - zondag 30 april om 18:00

© ANP / Maurice van Steen
Voor het eerst in de historie is de finale van de KNVB Beker twee jaar op rij hetzelfde: ook dit jaar gaat de eindstrijd tussen PSV en Ajax. Voor beide ploegen is bekerwinst de kans om het teleurstellende seizoen nog wat glans te geven.

Net als vorig jaar is ook dit seizoen PSV - Ajax het affiche in de eindstrijd van de KNVB Beker. Afgelopen seizoen gingen de Eindhovenaren er met de beker vandoor. Ajax kwam via Ryan Gravenberch nog wel op voorsprong, maar doelpunten van Cody Gakpo en Érick Gutiérrez draaiden de wedstrijd om.

Ajax vs. PSV

Ajax zal dus graag wraak willen nemen, al is dat niet de enige reden om de beker te willen winnen. Ajax kent, net als PSV, een teleurstellend seizoen als het gaat om de Eredivisie. Voorafgaand aan het seizoen waren ze de titelfavorieten, maar het lijkt er toch sterk op dat Feyenoord er met de schaal vandoor gaat.

Omdat ook de Europese campagne dit jaar weinig succesvol was is het winnen van de beker voor beide ploegen een kans op zilverwerk en vooral een manier om het seizoen nog wat glans te geven.

Meer over