Voetbal: UEFA Super Cup

De clash tussen de Europese bekerwinnaars

ZS Voetbal - woensdag 10 augustus om 20:55

© Getty Images i.s.m. Ziggo Sport
Het ‘echte’ Europese voetbalseizoen wordt traditioneel geopend met een duel tussen de Champions League-winnaar en de regerend kampioen van de Europa League. In het Olympic Stadium in Helsinki nemen Real Madrid en Eintracht Frankfurt het tegen elkaar op.

Wie wordt de opvolger van Chelsea, dat vorig seizoen een slopende strafschoppenreeks nodig had tegen Villarreal? Je ziet de finale van de Europese Super Cup live op woensdag 10 augustus vanaf 20:55 uur op Ziggo Sport Voetbal.

Real Madrid

De Madrilenen hebben deze zomer uitstekend ingekocht. Aurélien Tchouaméni is het middenveld van nieuw elan komen voorzien, terwijl Antonio Rüdiger met zijn ervaring een uitstekende toevoeging aan de verdediging moet blijken. De robuuste mandekker schoot tijdens de vorige editie nog de beslissende strafschop tegen de touwen.

Eintracht Frankfurt

Bij tegenstander Frankfurt zien we Mario Götze terug op het wedstrijdformulier. Na twee seizoenen bij PSV vond de WK-beslisser het tijd om weer terug te keren naar zijn eigen Duitsland en kan hij met zijn nieuwe ploeg direct een prominente prijs in de wacht slepen.

Meer over