Voetbalvrouwen

Als notoire vreemdganger Italo Ferrero heeft Bas Muijs een van de grappigste rollen in Voetbalvrouwen. Italo houdt zich in de serie niet bezig met voetbal, maar met vrouwen, vrouwen en nog eens vrouwen.

En dan houdt hij zich dit seizoen nog in ook. "Italo is wat milder geworden en dat vind ik eerlijk gezegd wel fijn. Anders wordt het zo’n stripfiguur. Hij is nu veel minder voorspelbaar."

Trouw
De macho voetballer doet dan ook al een tijdje zeer verwoede pogingen eindelijk eens trouw te blijven aan zijn Solange (Nicolette van Dam). Volgens Bas heeft dat een reden. "Er is geen profvoetballer te vinden die geen vrouw of vriendin heeft. Dat is zo omdat de voetbalwereld heel hard is. Je hebt echt iemand nodig die je steunt. Dat heeft Italo nu ook door."

Vloeken
Als Italo is Bas regelmatig in zijn blootje te bewonderen - ‘maar natuurlijk alleen als het functioneel is’ - en vloekt hij erop los. Heeft de Bond tegen vloeken al bij hem aan de bel getrokken? "Dat had ik inderdaad verwacht, maar dat is niet gebeurd. En ik ga zelf regelmatig naar de kerk, maar vanuit die hoek heb ik ook niets gehoord. Aan de andere kant: het is natuurlijk een rol. Het is Italo die dat soort dingen zegt, niet ik. Acteurs die Adolf Hitler spelen, zijn zelf ook niet slecht. Ze laten alleen zien hoe slecht hij was."

Reageren