Volendam, een dorp in de Eredivisie

Documentaireserie laat zware tijden van FC Volendam zien

NPO 1 - maandag 2 oktober om 21:25

© AVROTROS
Het zijn zware tijden voor FC Volendam, blijkt in Volendam, een Dorp in de Eredivisie. Het team bungelt onderaan in de Eredivisie en op bestuurlijk vlak is het ook al onrustig: er is een conflict tussen trainer Wim Jonk en de raad van commissarissen.

‘Dit dorp is vergiftigd’. ‘Jonk heeft lak aan raad van commissarissen, Jan Smit overwoog te stoppen’. ‘Boze Jonk haalt uit: ‘Opportunistische bestuurders willen ons wippen’. Het zijn zomaar wat krantenkoppen uit februari. Het ambitieuze FC Volendam bungelt dan onderaan in de Eredivisie.

FC Volendam

De matige prestaties op het veld zijn niet het enige probleem; ook op bestuurlijk vlak is het onrustig, zo is ook te zien in Volendam, een Dorp in de Eredivisie. Trainer Wim Jonk wil dat Keje Molenaar de nieuwe vicevoorzitter van FC Volendam wordt, maar de raad van commissarissen houdt die benoeming tegen. Daardoor krijgt Jonk het gevoel dat de commissarissen hem eruit willen werken. Voorzitter Jan Smit probeert ervoor te zorgen dat iedereen blijft samenwerken.

Meer over