Volendam, een dorp in de Eredivisie

Komt het nog goed met FC Volendam in slotaflevering Volendam, Een Dorp in de Eredivisie?

NPO 1 - maandag 23 oktober om 21:29

© AVROTROS
Het was een behoorlijk hectisch seizoen voor FC Volendam. Uiteindelijk kwam alles goed, zo is te zien in deze laatste aflevering van Volendam, Een Dorp in de Eredivisie. De ploeg handhaaft zich in de Eredivisie en voor het dossier Jonk vindt men een oplossing.

Het ging het afgelopen voetbalseizoen niet altijd over rozen bij FC Volendam. Er zaten, tot grote onvrede van voorzitter Jan Smit, zwarte pieten op de tribune, het elftal stond lange tijd onder de degradatiestreep en op bestuurlijk niveau was het onrustig. Gelukkig voor alle betrokken in het vissersdorp kwam alles goed.

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie

In deze laatste aflevering van de documentaireserie Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is te zien dat het elftal van trainer Wim Jonk zich handhaaft in de Eredivisie door onder meer de laatste drie thuisduels te winnen. Ook op bestuurlijk niveau komt de club in rustiger vaarwater: er is een constructie gevonden voor Wim Jonk. Hij neemt de rol van technisch manager op zich en zijn assistent Matthias Kohler wordt de nieuwe hoofdtrainer.

Wanneer is Volendam, Een Dorp in de Eredivisie op tv te zien?

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is sinds 11 september elke maandag om 21.25 uur te zien op NPO1. Deze slotaflevering is op maandag 23 oktober 2023 te zien.

Meer over