Volendam, een dorp in de Eredivisie

Jan Smit zit vol torenhoge ambities in Volendam, Een Dorp in de Eredivisie

NPO 1 - maandag 18 september om 21:29

© AVROTROS
De zingende voorzitter Jan Smit heeft veel ambities met zijn FC Volendam. De club moet op korte termijn een stabiele Eredivisieploeg worden. Ook wil hij in de komende acht jaar een volledig klimaatneutraal stadion bouwen, zo blijkt in deze aflevering van Volendam, Een Dorp in de Eredivisie.

Voorzitter Jan Smit heeft grootse plannen met FC Volendam. Naast de sportieve ambities die hij heeft, wil de zanger ook iets tastbaars neerzetten: er moet een nieuw stadion komen.

Jan Smit over FC Volendam

Smit droomt van een klimaatneutraal stadion in de vorm van een schip. 't Skip, zoals het zal gaan heten, moet er over een jaar of acht staan. Klimaatneutraal dus, want Smit wil met zijn jeugdliefde binnen tien jaar de duurzaamste club ter wereld zijn en dat moet stapje voor stapje.

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie

Aan de ambities ligt het dus niet, maar in Volendam, Een Dorp in de Eredivisie blijkt dat de realiteit van de dag minder idyllisch is. In Smits eerste jaar vallen de prestaties op het veld tegen en publiekslieveling Henk Veerman belandt op de reservebank, tot grote onvrede van de fans.

Meer over