Volendam, een dorp in de Eredivisie

Zwarte pieten zorgen voor een rel in Volendam, Een Dorp in Eredivisie

NPO 1 - maandag 25 september om 21:28

© AVROTROS
Er ontstaat in november een flinke rel als er een grote groep zwarte pieten op de tribune bij FC Volendam te zien is. Voorzitter Jan Smit is boos en speler Xavier Mbuyamba twijfelt zelfs om nog verder te spelen, zo blijkt in Volendam, Een Dorp in de Eredivisie.

Het was in november een flinke rel in het vissersdorp: een grote groep zwarte pieten op de tribune bij een duel van FC Volendam. Een deel van de supporters van de club vindt dat de helper van Sinterklaas zwart moet blijven en protesteert op deze manier tegen de verandering van de kleur.

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie

In Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is te zien dat voorzitter Jan Smit boos is als hij deze plannen hoort. Hij treft dan ook maatregelen, maar toch lukte het de fans om als zwarte piet op de tribune te komen, tot groot ongenoegen van speler Xavier Mbuyamba. Hij klapt niet naar de eigen fans en twijfelt zelfs of hij wel spelen, zo vertelt hij aan de NOS. "Ik vind dat ze niet het stadion binnen mogen komen. Ik snap ook niet waarom je zo naar het voetbal komt."

Wanneer is Volendam, Een Dorp in de Eredivisie op tv te zien?

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is sinds 11 september elke maandag om 21.25 uur te zien op NPO1. Deze aflevering is op maandag 25 september te zien.

Meer over