Volendam, een dorp in de Eredivisie

Bij Jan Smit slaat de twijfel toe in Volendam, Een Dorp in de Eredivisie

NPO 1 - maandag 9 oktober om 21:30

© AVROTROS
Sportief gaat het in deze aflevering van Volendam, Een Dorp in de Eredivisie eindelijk beter met het FC Volendam van trainer Wim Jonk, maar toch heeft hij genoeg zorgen aan zijn hoofd. De Raad van Commissarissen wil hem eruit werken omdat hij te veel macht binnen de club heeft.

Het FC Volendam van trainer Wim Jonk heeft zich uit de degradatiezone weten te knokken. Toch is het geen zorgeloze periode voor de oud-speler, want in de top van de club is het onrustig en Jonk speelt daarin een centrale rol.

Jan Smit

De raad van commissarissen wil namelijk afscheid nemen van de trainer en zijn staf, omdat zij te veel macht binnen de club zouden hebben. Aan de andere kant is daar het bestuur onder leiding van voorzitter Jan Smit dat pal achter Jonk staat.

In Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is te zien dat al deze onrust Smit doet twijfelen of hij nog wel door wil als voorzitter. De situatie levert hem veel frustratie op, zo liet hij in VI weten. "Als je als rvc-lid niet snapt waar wij mee bezig zijn, dan heb je het gewoon niet begrepen."

Wanneer is Volendam, Een Dorp in de Eredivisie op tv te zien?

Volendam, Een Dorp in de Eredivisie is sinds 11 september elke maandag om 21.25 uur te zien op NPO1. Deze aflevering is op maandag 9 oktober 2023 te zien.

Meer over