Volle zalen

AVROTROS herhaalt Volle Zalen-aflevering met overleden Paul van Vliet (87)

NPO 1 - woensdag 26 april om 23:32

© AVROTROS
Woensdagochtend werd het treurige nieuws bekendgemaakt dat cabaretier Paul van Vliet op 87 jarige leeftijd is overleden. In verband met het overlijden van de cabaretier, zendt AVROTROS een herhaling uit van een uitzending van het programma Volle Zalen.

In deze herhaling van Volle Zalen gaat Cornald Maas met Paul van Vliet dan ook terug naar de plekken die de toen 82-jarige Maestro hebben gevormd. Hun eerste stop? De Leidse Studentenvereniging Minera. Zij zetten bij hoge uitzondering de deuren van hun sociëteit open voor Volle Zalen, zodat Cornald en Van Vliet een bezoek kunnen brengen aan de plek waar Paul eind jaren vijftig optrad met het Leidsch Studenten Cabaret.

Verder haalt hij hierin met trots én milde ironie herinneringen op aan Bram van de Commune en Majoor Kees, typetjes waarmee hij doorbrak bij het grote publiek. 

Paul van Vliet

De AVROTROS hoopt met het uitzenden van deze aflevering een ode te brengen aan de cabaretier die woensdagochtend op 87-jarige overleed. Zijn familie zei daarover het volgende: "We zijn intens verdrietig, maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend. Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen." Lees hier het hele statement.

De herhaling is om 23.30 uur op AVROTROS op NPO 1 te bewonderen.

Meer over