Volle zalen

Cornald Maas bezoekt Tania Kross op Curaçao in Volle Zalen

NPO 2 - dinsdag 25 oktober om 20:26

© AVROTROS
Mezzosopraan Tania Kross kwam in de jaren negentig voor een conservatoriumstudie naar Nederland. Inmiddels woont ze met haar gezin weer op Curaçao. Cornald Maas zoekt haar in deze aflevering van Volle Zalen op en hoort meer over haar nieuwe theaterconcert.

Voor een studie aan het conservatorium in Utrecht kwam de op Curaçao geboren Tania Kross in de jaren negentig naar Nederland. Vorig jaar keerde ze met haar gezin terug naar het Caribische eiland, waar ze al een huis had en waar nog veel familie en vrienden wonen.

Cornald Maas

Cornald Maas zoekt haar daar op voor Volle zalen. Natuurlijk wil hij van de mezzosopraan weten waarom ze heeft besloten weer op Curaçao te gaan wonen. Ook hoort Maas meer over de voorbereiding van haar theaterconcert Van Curaçao tot Concertgebouw. Met dit concert toert Kross vanaf begin 2023 door Nederland, ze viert dat ze al 25 jaar op de planken staat met hoogtepunten uit haar carrière. Kross deelt het podium met haar oude muziekvrienden Ernst Munneke en Randal Corsen op piano.

Meer over