Volle zalen

Hans Croiset vertelt vol passie in Volle Zalen

NPO 2 - dinsdag 7 december om 20:36

Acteur Hans Croiset (86) blikt in deze aflevering van Volle Zalen met Cornald Maas terug op zijn carrière en zijn leven. Hij speelt momenteel met zijn zoon Julien in het toneelstuk Beneden de rivieren, over een conflictueuze vader-zoonrelatie.

Bijna twintig jaar geleden stond Hans Croiset in het theater met het toneelstuk Beneden de rivieren. Deze voorstelling over een conflictueuze vader-zoonrelatie speelt hij momenteel opnieuw, maar nu met zijn eigen zoon Julien én zijn vrouw Agaath Witteman als regisseur.

Hans Croiset

De 86-jarige acteur vertelt in Volle zalen over zijn onverminderde passie om op de planken te staan en laat de camera's thuis toe, waar hij met zijn zoon repeteert voor de voorstelling. Verder blikt hij met presentator Cornald Maas terug op zijn carrière en zijn leven. Ze wandelen samen over de Ginkelse Heide, waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog parachutisten zag landen en waar ook een deel van de oorlogsfilm A Bridge Too Far (1977) werd opgenomen - met Hans Croiset in een bijrol.

Meer over