Volle zalen

Frédérique Spigt openhartig in Volle Zalen

NPO 2 - woensdag 11 januari om 20:32

© AVROTROS
Cornald Maas ontmoet in deze herhaling van Volle Zalen Frédérique Spigt, die openhartig vertelt over haar leven en werk. Tijdens coronatijd ontwikkelde de zangeres zich tot schilder en inmiddels kan ze leven van de verkoop van doeken. Toch lonkt de muziek.

In Volle Zalen probeert Cornald Maas een link te leggen tussen het verleden van artiesten en hun werk. In het geval van Frédérique Spigt is dat verband Rotterdam.

Frédérique Spigt

Spigt kwam er ter wereld, woont er nog steeds en schreef in 2001 een loflied op de stad. In Rotterdam noemt ze haar woonplaats ‘gestolen stad’ en ‘stad zonder hart’; een verwijzing naar de bombardementen in de begindagen van de Tweede Wereldoorlog, waarbij het historische centrum verwoest werd.

Spigts moeder bracht de oorlogsjaren door in een Japans interneringskamp en de gevolgen van dat trauma waren te merken in de opvoeding. Naast muziek houdt het ze zich de laatste jaren ook bezig met schilderen. Uit nood geboren tijdens corona, maar inmiddels vinden haar werken gretig aftrek.

Meer over