Volle zalen

Cornald Maas reist in Volle Zalen naar Kaapstad voor een bijzonder gesprek met Stef Bos

NPO 2 - woensdag 15 maart om 20:31

© AVROTROS
Voor een bezoek aan Stef Bos moet Cornald Maas in een nieuwe aflevering van Volle Zalen het vliegtuig pakken. De zanger woont namelijk in Kaapstad. Bos vertelt over zijn nieuwe theatertour, maar ook over het aangrijpende keerpunt in zijn leven.

Al dertig jaar brengt Stef Bos zijn liedjes in het theater. Op 24 maart verschijnt zijn nieuwe cd Bitterlief. Nieuwe songs van een oude ziel, zo beschrijft Bos zelf de nummers die erop staan. Hij dook ervoor met muziekkornuiten de studio in. De cd vormt de rode draad van zijn nieuwe, gelijknamige concerttour.

Volle Zalen

Tijdens de voorbereidingen ging Cornald Maas voor Volle Zalen op visite bij de zanger en moest daarvoor het vliegtuig nemen. Bos woont in Kaapstad. Samen bezoeken ze een township. Met lokale zangers en muzikanten repeteert Bos er voor een optreden.

Ook vertelt Bos over het keerpunt in zijn leven. Zijn kinderen en schoonouders raakten vorig jaar betrokken bij een autocrash. Zijn schoonmoeder overleed, zijn oudste zoon overleefde het ternauwernood.

Meer over