Volle zalen

Cornald Maas gaat langs bij dansduo Alexandra Radius en Han Ebbelaar in Volle Zalen

NPO 2 - woensdag 13 december om 20:26

© AVROTROS
Alexandra Radius en Han Ebbelaar zijn zestig jaar getrouwd. Cornald Maas bezoekt in Volle Zalen het beroemde danspaar in Frankrijk, waar hij het geheim van hun liefde probeert te ontrafelen. Ook gaat het over het verleden en de toekomst.

De liefde spat ervan af tussen Alexandra Radius en Han Ebbelaar als Cornald Maas hen bezoekt voor Volle Zalen. Het beroemde dansechtpaar is al zestig haar getrouwd. Ze vertellen Maas over hun liefde en het geheim daarvan.

Alexandra Radius en Han Ebbelaar

Ook blikken ze terug op dat verschrikkelijke moment twee jaar geleden, toen Radius van een ijzeren trap viel. “Ze lag onderaan de trap met haar hoofd in een plas bloed. Ik dacht dat ze dood was, een beeld dat ik nooit meer vergeet”, zei Ebbelaar hierover. Radius lag tien dagen in coma en herstelde uiteindelijk.

Het gesprek gaat ook over hun vriendschap met choreograaf Hans van Manen. En over de Russische balletdanser Roedolf Noerejev. Ook praten ze over de toekomst, want het paar is nog steeds nauw betrokken bij de Nederlandse balletwereld.

Wanneer is Volle Zalen op televisie te zien?

Volle Zalen is sinds 6 december iedere woensdag om 20:25 uur te zien bij AVROTROS op NPO2. Deze aflevering volgt op 13 december.

Meer over